Hvordan er det at starte en lille familie?


Når man starter en ny lille familie, så går man fra to-somhed til at blive en tre-somhed, måske endda fra tre-somhed til fire-somhed. Hver gang man får et barn, så er det en ny familiestart. Og det at starte en familie kan rumme mange følelser, for ikke nok med, at man fysisk bliver en mere, så enter ens rolle og ansvar sig. 

Det kan være rigtig svært at blive en familie, det kan også være en voldsom oplevelse med ikke mindst kan det være fantastisk. 

Som nye forældre er der mange spørgsmål, meget tvivl og man kan hurtig føle sig som en dårlig forældre. Men husk blot, at det er alle nye forældre der til tid bliver utrygge og usikre. 


Det er vigtig at huske, at vare fordi naboens børn har lært at gå/snakke (eller andet) tidligt, er der ikke noget i vejen med dig eller dit barn. Alle børn er forskellige og udvikler sig forskelligt. 

Når du har født dit kommende barn, bliver man på sygehuset til barnet er blevet undersøgt og tilset, og som regel må man blive til du har set at baby kan amme. Den første tid kan være meget overvældende og følelsesladet. Der er sket meget, en stor oplevelse og mange hormoner er i kroppen.
Du har gået i 9 måneder, spændt på at møde dit barn og har måske en forventning om at du bare vil kunne mærke lykkefølelsen og kærligheden overstrømme dig med det samme du ser din lille baby, men sådan er det langt fra ved alle, hvilket er helt normal og okay. 


Du/i er blevet forældre til et lille barn, måske jeres første. I og jeres familie har glædet sig, og alle vil barnets det bedste. Jeres familie skal til at tilrettelægge en ny hverdag, enten med barn ellers med jeres mindste barn, og alle skal finde deres nye rolle. Hvis du har ældre søskende til babyen, er det vigtig at det ældre barn også har en rolle i jeres familieforøgelse. Ligeledes er det med faren, for barnet vil automatisk have det største behov for morderen. Faren vil rigtig gerne hjælpe, men ofte ved de ikke hvor eller hvordan de kan hjælpe. 

Som mor og far til en helt ny lille fin baby, kan det være SÅ frustrerende når baby græder, græder og græder. Barnet græder meget, da det er det eneste form for sprog barnet har, og man som forældre skal gætte og forsøge sig frem, for at finde ud af hvad der er i vejen. Men inden længe har i lært baby så godt og fundet rytmen til at i ved hvad barnet ofte gerne vil/har behov for. 

 

Det er vanvittig hårdt at blive forældre, men samtidige er det helt fantastisk. Man kommer til at føle sig elsket på en helt ny måde og man vil lære at elske på en helt ny måde. Man vil blive presset som aldrig før, på søvn, tålmodighed, overskud, og meget mere, men alligevel er det, det hele vejr.