Indkøb på SU/lavt budget

At købe ind til et nyt lille menneske kan være svært og dyrt, for hvilket SKAL man have og hvis kan undværes. Ikke nok med det kan være svært som førstegangsgravid og på budget, så kan det være rigtig spændende, for man vil jo gerne have ALT til sin lille baby. 


Det korte spørgsmål er, hvad kan baby ikke klar sig uden og så starte med dette. Men der er nogle fif til hvordan du kan købe de ting du gerne vil have. 

  1. Find ud af, hvilket ting der er vigtig for dig. (Need to have & Nice to have)
  2. Overvej om det SKAL være mærkevare eller om det må være billigere vare.
  3. En billig løsning er, at købe det brugt, som kan lade sig gøre. Ellers kan du køb når tingene er du bud eller ikke mærkevare.


Tabellen under, viser en oversigt over hvad der abselut ikke kan undværes, når der er skåret ind til benet.

Produktet

Nyt

Tilbud

Brugt

Når baby er født

Barnevogn/Bære-redskab
(An efter hvad du vil bruge) 


X - Evt. en udstillingsmodel

X


Autostol
(Hvis i har bil)

X

XTøj
(Str. 50/56 evt 62)

X - Evt. et billigere mærke

X

X


Bleer

X - Evt. et billigere mærke

X - Evt. moderne stofbleer, det er billigere på sigte


Stofbleer
Baby seng
(ikke et must)Puslepude

X - Leander (Leander puslepuden kommer af og til på bud, men køb en ordenlig fra start)LejetøjSutter
X

Hvor ville jeg ikke gå på kompromi?

Autostol:

Dog altid køb en autostol fra ny og dette anbefales af sikkerhedsmæssige årsager. Du aner ikke hvordan en brugt er behandlet. 


Puslepude:
En baby har tendens til at tisse når bleen er af, som regel er den en refleks fordi barnet får en temperaturændring. Men ikke nok med dette, der vil ske uheld på puslepuden under skift. Og hvis kvaliteten ikke er ordentlig, bliver puden bare rigtig hurtig øv.. Derfor vil jeg varmt anbefale en Leander puslepude.


Slyngevugge MED motor:

Hvis du bliver mor til en lille baby der har svært ved at finde ro, mavekramper, kolik eller andet og du ikke ønsker at bære barnet i bæreredskab hele tiden, vil jeg af hele hjertet anbefale dig en slyngevugge MED motor. Det vil jeg da man som forældre også har behov for en pause, orden praktisk eller generelt bare have hænderne fri. Motoren skal købes brugt mange steder og den kan slyngevuggen også.