Amning & Sutteflaske

Selvom amning er noget af det mest naturlige kan det stadig være rigtig svært at få til at fungere. Og det er helt okay, at synes. Du er ikke alene om det. - Det vigtige er bare, at hvis du er ked af amning, fordi det er svært og/eller gør ondt eller andet, så er det vigtig at du så søger hjælp. Amning må ikke gøre ondt.

Videnskaben fortæller at moderen tilpasser mælken så den indeholder alt det barnet har behov for, på nær d-vitaminer, det er også derfor at sundhedssystemet forventer at alle ammer, da det er det sundest for barnet. Dog skal man huske at det også skal være sundt for moderen. Hvis ikke moderen trives med amning, forsvinder mælken og barnet har en moder der ikke trives. 

Nogle gange kan det mest rigtige være at vælge at amme, og kæmpe for det. Andre gange er det mest rigtige at værke sutteflaske og modermælkserstatning i stedet. Og fabrikanterne er modermælkserstatning er blevet rigtig gode til at efterligne modermælken. 

Der er meget splittet holdninger til om man bør amme for enhver pris eller ej. Dog er det altid vigtig at huske at du er mor, og du er en god mor også selv hvis du ikke ammer dit barn.

"EN GOD MOR SIDDER IKKE I BRYSTERNE"

Selvom amning er naturlig er det godt for forberede sig. Det kan bestå af, at man læser meget om det, tager undervisning i amning. Det kan også være så simpelt som blandt andet at øve ammestillinger. Både positioner hvor man sidder, ligger og holder barnet på forskellige måder og ligeledes ligger et barn til.

3 Gode Tip

1.

Gør klar før i går i gang med flaske/amningen.

2.

Hav tålmodighed, baby falder højeste sandsynlig i søvn.


3.

Nyd tiden!