Skævheder ved baby

Når baby bliver baby presset ned gennem en fødselskanal eller taget ved kejsersnit, bliver barnet mast og klemt. Derfor opleves det ofte at spædbørn er låst stedet i kroppen. Disse låsninger i kroppen kan danner farioritsider for baby. Dette er en side som baby foretrækker, f.eks. at ligge og kigge til, i amning, sovning m.m. Hvis baby så kun ligger til den ene side og amme f.eks. bliver låsningen være. Det kan også være et barn der ligger med hovedet til samme side hver nat, kan man oplevet at barnet får et skævt baghovede.

Når er mange produkter med kan købe for at rette et skævt hovede, vær dog opmærksom på at skævheden ikke gør ondt, til gengæld gør det ondt på baby at have låsninger. 

Under fødslen bliver baby "mast ud" på en naturlig måde, som kan efterlade nogle skævheder ved baby. Dette kan være i form af skæv hofte, nakke m.m. Det kan dog altid være en god ide, at få baby kigget igennem efter fødslen. 

3 GODE RÅD TIL AT UNDGÅ SKÆVHEDET & LÅSNINGER VED ET SPÆDBAR

1.

Tage til kiropraktor, fysioterapeut (eller andre type behandler) efter en fødsel.

2.

Skiftende amme/ligge position.

3.

Motivere barnet til at kigge begge veje når barnet ligger. Dette kan gøre ved at blokere den ene side med et sammenrullet håndklæde